JamesHardie Logo green

Welkom bij de Hardie® Plank materiaal calculator

Deze calculator is ontworpen om je te helpen bij het berekenen van het aantal benodigde Hardie® Plank-gevelplaten dat nodig is voor jouw project.

Let op: dit is een schatting van de minimaal vereiste bestelhoeveelheid. Alle bestelhoeveelheden dienen voorafgaand aan de installatie door de aannemer te worden gecontroleerd
Hoe bereken je de juiste afmetingen?

i Alle velden moeten worden ingevuld

Resultaten

Attentie

Let op: houd bij je berekening ook rekening met binnen- en buitenhoeken, sierlijsten en profielen. Met HardiePlank start- en ventilatieprofielen en HardieTrim zorg je voor een optimale installatie en eindresultaat. Het op maat snijden van de planken gaat snel en handig met het HardieBlade zaagblad of de HardieGuillotine.

Let op: de voorgestelde hoeveelheden zijn schattingen en zijn gebaseerd op een algemene berekening. Controleer de benodigde hoeveelheden met je aannemer of handelaar voordat je jouw bestelling plaatst.

Voordat je de calculator gebruikt, heb je de volgende afmetingen nodig:
  1. Totale breedte van elke gevel vermenigvuldigd met de hoogte (exclusief topgevels)
  2. Totale oppervlakte gevelbekleding (indien nodig). Om te berekenen, vermenigvuldig je de breedte met de maximale hoogte en deel je deze door twee.
  3. De lengte van de onderkant en bovenkant van alle ramen en deuren geeft het totale aantal meters voor ventilatieprofielen.
  4. De verticale hoogte van de buiten- en binnenhoeken bepaalt het totale aantal benodigde meters aan trims sierlijsten/profielen.